Uluslararasılaşma Politikamız
Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği (USKD) Uluslararası alandaki ilişkilerini; dünyadaki sınırları ortadan kaldıran, erişilebilirliği, evrensel kapsayıcılığı ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını hedefleyerek, etik değerleri gözeten bir yaklaşımla sürdürecektir. Bu amaçla aşağıdaki konularda Stratejik Planını oluşturmuştur.
1. Uluslararası Sivil Toplum İşbirlikleri: USKD yurtdışındaki sivil toplum kuruluşları ile iletişim ve ağ kurarak, deneyim paylaşımları yaparak ortak projeler üretmek ve iş birlikleri geliştirmek üzere aksiyon planlarını oluşturmuştur. Bu etkinliklerin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak ülkelerarasında yaygınlaştırılmasını sağlayarak önceliği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği olmak kaydıyla Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının 17 maddesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürecektir.
2. Uluslararası Alanda USKD’nin Etki Alanının Genişletilmesi: Küreselleşme ile sivil toplum kuruluşları kavramları birlikte gelişen ve yükselen iki değer ve olgudur. Uluslararası hareketliliği önemseyerek Networking, deneyim paylaşımı, ülkelerarası diyalog konularında yapacağımız her etkinlik, atacağımız her adım USKD’yeUluslararası alanda tanınırlık, etkin bir işlevsellik, iyi bir yönetişim, yeni ve güçlü bir ivme kazanma imkanı sağlayacaktır.
USKD’nin uluslararası rekabet gücünü artırarak global bir rol model olmasını hedefleyen etkin bir sistem oluşturmayı, geliştirmeyi ve devamlı kılmayı amaçlamaktayız. Bu kapsamda Uluslararası Platformlara, federasyonlara kuruluşlara üyelikler öncelikli hedeflerimiz olacaktır. Ayrıca USKD önderliğinde Uluslararası alanda yeni platformlar oluşturulması da Stratejik planımız kapsamındadır.
3. Kültürlerarası Etkileşim ve Yetkinlikler: USKD uluslararası anlayış ile bütünleşmek ve kültürlerarası etkileşim sağlayabilmek adına çok sayıda fırsat sunan bir ortam yaratmak için programlar düzenleyerek çalışmalar yürütecektir. Gerek yurtdışındakiSivil Toplum Kuruluşlarının ülkelerinin yaşam ve kültürel değerlerinin paylaşılması, gerekse kendi kültürümüzün ve değerlerimizin tanıtılması için gerekli mekanizmaların kurulması ve bu alanda farkındalık faaliyetleri düzenlenmesi konuları önceliğimiz olacaktır.
4. Sürdürülebilirlik: Ulusal alanda olduğu gibi Uluslararası alanda da gezegenimizin sürdürülebilir şekilde iyileştirilmesi konusunda komisyonlarımız çalışmalarını sürdürürken Birleşmiş Milletler'in açıklamış olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına öncelik verilmesi tüzüğümüzün yaptırımları arasındadır. Ayrıca Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projelerin yönetimine, izlenmesine ve değerlendirilmesine katkıda bulunmak üzere kurulan Proje Koordinatörlüğümüz Küresel Amaçlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürecektir.
Ulusal kültürlerin, ekonomilerin ve sınırların çözülmeye başladığı günümüzde sivil toplum kuruluşlarının çağımızın politika üreten aktörlerinden biri olduğu gerçeğiyle hareket eden USKD ulusal sınırları aşan toplumsal, siyasal ve ekolojik sorunların çözümünde
küreselleşmenin başlıca kanallarından biri olmak için Uluslararasında tanınırlığını arttırarakkapasitesini güçlendirmeye devam edecektir.